Sådan kan du lettere klare fakturering som freelancer

Hvis du har valgt en tilværelse som freelancer, har du en stor grad af frihed. Da du ikke er afhængig af, at du skal møde eller gå på et bestemt tidspunkt, kan du arbejde, når du vil. For at kunne dette, kræver det dog, at du holder øje med, hvor meget, du arbejder.

Hvis du ikke gør det, vil du ikke kunne sende en regning til dine kunder for det antal timer, du har brugt. Rigtig mange begår en stor fejl i denne forbindelse, da de ikke har en måde at registrere deres timeforbrug på, hvilket gør det svært at fakturere.

Registrerer du ikke din tid, kan det koste dyrt

Hvis du ikke har en måde at registrere, hvor mange timer, du har brugt på at udføre arbejde for hver af dine kunder, kan det ende med at koste dig dyrt. Det skyldes, at der er en vis risiko for, at du får sendt regninger afsted, der ganske enkelt ikke er høje nok.

Forsøger du at gætte dig frem til, hvor mange timer, der er blevet brugt på en given opgave, vil det i mange tilfælde føre til, at du ender med at angive et timeforbrug, der er for lavt. Dermed går du glip af penge, du har ret til, hvilket du naturligvis skal undgå at gøre.

Vigtigt at have et godt system til tidsregistrering

Der skal ikke være nogen tvivl om, at hvis du arbejder som freelancer, så er det vitalt, at du har en form for system, du kan bruge til at registrere din tid. I stedet for at forsøge sige med et Excel-ark, bør du anskaffe dig et system, der er skabt til formålet.

Bruger du et sådant system, bliver det nemt for dig at registrere den tid, du bruger på at udføre arbejde for hver af dine kunder. Du skal blot klikke på en knap, hvorefter systemet selv sørger for resten. Det er både lettere og hurtigere, end at forsøge at bruge et Excel-ark til det.

Du kan finde mange systemer til tidsregistrering

Hvis du er på jagt efter tidsregistrering software, kan du glæde dig over, at der er en del at vælge mellem på det danske marked. Af denne grund kan du vide dig sikker på, at du også vil kunne finde frem til ét, der er som skabt til at dække lige netop dine behov og krav.